14 Kasım 2010 Pazar

Bebek Tuna ve hatta Küçük Aras için bir Kek

Bebek Tuna ek gıdaya geçtiğinden beri onun için çeşitli alternatifler arıyorum henüz 6. ayında olduğu için bir sürü gıda türünde kısıtlamaları var. Hem kendi doktoru , hem çocuk doktoru babası, hemde çok bilmiş annesi tarafından :))  Kahvaltılarında ve belki ara öğünlerinde verilmek üzere onun ve abisi için kek yaptım. Oldukça da besleyici ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. ( Belki kabartma tozu da olmasa daha iyi olacak ama bu kadar da hesaplamamak lazım galiba )

3 yumurtanın sarısı (1 yaşına kadar bebeklere yumurta beyazı yasak olduğu için)
Yarım çay bardağı pekmez (arzuya göre arttırılabilir)
1 çay bardağı yoğurt (Sütde  bebeklere 1 yaşına kadar yasak olduğu için)
2 çay bardağı kadar tam buğday unu (Ben Halk Ekmeğinkini kullandım aynı zamanda organik ve pek tabi rafine edilmemiş) http://www.ihe.com.tr/ekmek_saf.asp
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve hatta bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ilavesiyle (eritilmemiş)
1 paket kabartma tozu

Yumurta sarıları ve pekmezi yaklaşık 5-6 dakika boyunca çırpıyoruz, ardından z.yağı+tereyağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonra yoğurdunuda ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyip bir iki kere daha karıştırdaktan sonra fırına girebilecek küçük bir kek ya da başka kalıba koyup yaklaşık 175 derecede 35 dakika (siz yinede kendi fırınınızın ayarına dikkat edin) pişirin.

Sabah kahvaltısında örneğin bebe bisküvüsi yerine daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Yanında ıhlamurla ayrı ayrı da bebeklerimize ikram edebileceğimiz gibi kahvaltılık karışım içinde kullanabiliriz. Bebeği 8 aydan büyük annler içine rondoda çekilmiş ceviz de ekleyebilir bence.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder