27 Ekim 2010 Çarşamba

Bu Sabah ve Çocuk Kahvaltı Menüsü

Yine iki küçük çocuğunda yardımlarıyla güne oldukça erken başladık. Çok uzun zamandan beri uyanma vaktimiz sabah 06.00-06.30 civarı. Ne ilginç değil mi bir çok bebek kurulmuş saat gibi bu saatlerde uyanır. Tuna bebeğin altını değiştir, üstünü değiştir biraz onunla koklaş-oynaş derken; Aras uyanır, onu kucağına al, tuvalete koştur (bu arada tuvalet eğitimini biraz erken verdik ara ara sorun çıkarsada ) üstünü değiştir, vitaminlerini ver ve kahvaltısını hazırla.

Günlük kahvaltı menüsünü sık sık değiştirmeye çalışsak da bu aralar rafadan yumurta-süt ikilisine takılıyor. Baştan beri kahvaltısını karışım şeklinde vermediğimiz için tek tek yerken de çocuklar zaman zaman tek bir gıda türüne takılabiliyorlar.

Bazen labneli-kaşarlı bir tost-portakal suyu, bazen belki maydonozlu ve mevsimi ise rendelenmiş domates ve rende peynirli bir omlet. Bazende evet çok sağlıklı olmasa da biraz süt, kaşar rendesi, küçük doğranmış maydanoz ve yumurtalı karışıma belenmiş tost ekmekleri yani yumurtalı ekmek yanında ayvalı ıhlamur. Aras'ın en sevdiği çaylardan biri eminim bir çok cocuk da hoşlanarak içecektir.

1 yorum: